Gegantons de Seròs

Seròs
Gegantons de Seròs

Autor/a foto: Daniel Porta

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Ferran e Isabel

Mesures 2,25 i 20kg ambdós

Any 1952

Constructor El Ingenio

Entitat Ajuntament de Seròs

Més informació

Els gegantons són del 1952, durant l'època els gegantons van sortir interrompudament fins l'any 70. Els seus per Costum a l'època dels reis que van unificar "Espanya", el Rei Aragonès Ferran el Catòlic i la seva esposa Isabel de Castella. 

L'any 1979 van tornar a sortir per l'estrena d'un gegant de dues cares una el sol i l'altre la lluna, el gegantet va eixir al carrer amb un picamatalos a la mà. El 1994 es recuperen i ballen pels carrers de Seròs amb els vestits intercanviats (ell el d'ella i a l'inrevés), coincidint amb la recuperació del Sol/Lluna del 79.

El 98 estrenen uns nous vestits, que són els actuals, l'any següent s'estrena una nova parella de gegants, els gegants grans. Actualment els gegantons no acostumen a ballar fora de la seva població però si ho han fet diversos cops pels pobles de la vora.

Autor/a text: Martí Sentís i Rigol

Fitxa enviada per: Martí Sentís

Darreres fitxes consultades