Gegantons de la Paeria de Lleida

Lleida
Gegantons de la Paeria de Lleida

Autor/a foto: Ajuntament de Lleida, Regidoria de Cultura

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms L'infant Berenguer i Donya Violant

Mesures gegantó 2,50m, gegantona 2,35m

Any gegantó 1956, gegantona 1951

Constructor Encarregats a la sastreria teatral Casa Paquita de Barcelona. Modelatge atribuït a Lambert Escaler i Milà (Vilafranca del Penedès, 1874 - Barcelona, 1957)

Entitat La Paeria, Ajuntament de Lleida

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

No es coneix amb certesa l'orígen de la figura del gegantó, si bé es creu que està vinculada a events destesos o ambients coberts on era necessària una tipologia de figures més reduïdes i ergonòmiques. 

La gegantona Donya Violant arriba a Lleida un dia abans que el Gegant Moro, regalada també a la ciutat pel governador civil. Durant el cinc anys en que romangué sense parella desfilava entre els gegants Jaume I el Conqueridor i Donya Elionor, emulant ésser la seva filla.

El gegantó Infant Berenguer arribà a la ciutat l'any 1956 a l'estació del ferrocarril, amb una càlida rebuda per part de la ciutadania i les autoritats. Ambdues figures, abillades com a personatges principescos del segle XIV, precedeixen el conjunt dels gegants de la Paeria.

Autor/a text: Àlex Sánchez

Fitxa enviada per: Àlex Sánchez

Darreres fitxes consultades