Gegantó Pepitu el Campanar de la Vila de Gràcia

Barcelona
Gegantó Pepitu el Campanar de la Vila de Gràcia

Autor/a foto: Ricard Ellis Rovira

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Pepitu el Campanar

Mesures 2,75

Any 1984

Constructor Xavier Jansana

Entitat Geganters de Gràcia

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El 1984 la desapareguda revista “El Carrer Gran” encarregà a l’escultor Xavier Jansana (que aleshores tenia el taller a la Vila) un nan com a reclam segons un dibuix de Miquel Giménez, representant el campanar de la Vila. Aquest nan fou cedit a l’Associació Geganters de Gràcia l’any 1998, la qual el presentà durant la 2a Trobada Biennal. Poc a poc deixà de sortir a causa del seu volum i la dificultat de ser portat.

L’any 2004 es decidí transformar-lo en gegantó convertint-lo en una figura més portable. Així, l’11 de desembre, enmig d’una gran festa es presentà la nova figura coincidint amb els actes del 140è aniversari de la construcció del campanar.

El 2015, durant el matí de Festa Major, es presentà una còpia realitzada pel mateix constructor més alleugerida i més ample. A aquesta s’hi afegia una franja amb els signes del zodíac. El dia de la seva estrena també s’estrena el “Repic de Festa”, el ball dels Gegantons Torradet, Gresca i Pepitu, composat pel soci Ricard Ellis.

El 15 d’agost de 2018 es presentà el Pepitet, una figura construïda per la sòcia Meritxell Campos, per tal que els més petits poguessin fer el pas de Capgrossos a Gegantons.

Autor/a text: Geganters de Gràcia

Fitxa enviada per: Ricard Ellis Rovira

Darreres fitxes consultades