Gegantó Mico de la Canonja

La Canonja
Gegantó Mico de la Canonja

Autor/a foto: Pep Torrents

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Mico de la Canonja

Mesures 2,60m

Any 2021

Constructor Taller Avall

Entitat Associació Juvenil Mico de la Canonja

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El Mico de la Canonja és un element del seguici festiu canongí que és portant pel jovent del poble i representa la part més festiva dins de la festa.

L'any 2015 un grup de joves canongins van crear de forma casolana un Mico, per tal de participar en la Baixadeta de l'Aligueta de Tarragona, sent el primer element no-oficial en baixar per les escales de la catedral.

Va tenir tant d'èxit que el gener de 2016, van decidir convertir el Mico en el Mico de la Canonja i va ser presentat, el dia de l'Arribada del Carnestoltes, fent així la primera aparició el ja anomenat Mico de la Canonja.

Anys després i amb un grup ben consolidat dins del poble, es va decidir formalitzar creant l'entitat, i on va néixer així, el 2019 l'Associació Juvenil Mico de la Canonja. Fruit d'aquesta formalització, aquell mateix any, es va iniciar el projecte de la construcció del nou Mico, inspirat en l'anterior, però afegint elements representatius del poble. Així va ser com, de les mans del Taller Avall de Reus es va estrenar el 8 d'agost de 2021 el Mico de la canonja actual, sent el primer gegant manotes de Catalunya amb les mans d'escuma de poliuretà i làtex, donant-li així un aspecte més real i fidedigne a la figura de mico.

Aquest canvi també va provocar la incorporació d'aquest element al seguici festiu aquella mateixa festa major. Amb aquest nou mico trobem que continua amb l'estètica de l'anterior, mantenint la faldilla negra, ulleres grogues i barret blanc. Es va optar per ficar-li una camisa amb detalls referents del poble, com el Castell de Masricart, les dues esglésies, l'Orfeó Canongí o incorporar en la seva mà dreta l'element de la farola de la plaça de la Raval, objecte molt representatiu i referent a l'entitat.

Autor/a text: Associació Juvenil Mico de la Canonja

Fitxa enviada per: Joel López Fernández

Darreres fitxes consultades