Gegantó Cavaller Narcís d'Ivars d'Urgell

Ivars d'Urgell
Gegantó Cavaller Narcís d'Ivars d'Urgell

Autor/a foto: Gegants Eduard

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Cavaller Narcís

Mesures 2.15m

Any 2022

Constructor Manel Vidal

Entitat Gegants Eduard

Més informació

El gegantó que presentem s'anomena Cavaller Narcís. Fou creat per Manel Vidal de Les Borges Blanques i pertany a la la colla Gegants Eduard d'Ivars d'Urgell. Va ser un obsequi del mestre geganter a l'Eduard, un nen de 6 anys i cap de colla de l'entitat. El nom del gegantó li ve donat perquè el constructor va decidir fer un cavaller i el renom de la casa del propietari del gegantó és Cal Narcís, d'aquesta manera el nom recull, per una banda, la creativitat del constructor i, per altra banda, la identitat de l'Eduard; d'aquí aquest nom compost de Cavaller Narcís.

La seva primera ballada va ser en el marc de la Diada de Sant Jordi 2022 a Ivars d'Urgell on va ballar sota el so d'un conjunt de flabiolaires format per alumnes de l'Escola Mare de Déu de l'Horta i de l'Escola de Música Pare Irineu Segarra de la mateixa població, les dues institucions duien a terme un projecte conjunt de música que habilitava aquestes bones sinèrgies.

La seva primera cercavila va ser en el marc de la festa major de la vila el 4 de juny de 2022, on va passejar pels carrers del poble juntament amb l'Andreu i la Maria de l'Horta, gegants de la colla gegantera d'Ivars d'Urgell; el Tonet del Morano i la Dolors de cal Blaset de la colla gegantera de Castellnou de Seana i el Tor, la Bianca i el Morenito de la  colla gegantera Grup Vivall de Les Borges Blanques.

 

Autor/a text: Eduard Rubiol Escobedo

Fitxa enviada per: Josep Rubiol Capdevila

Darreres fitxes consultades