Geganta Jove del Carrer Viserta de Monistrol de Montserrat

Monistrol de Montserrat
Geganta Jove del Carrer Viserta de Monistrol de Montserrat

Autor/a foto: Arxiu Ferragut

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Diana

Mesures geganta: 3,40 m

Any 1953

Constructor El Ingenio

Entitat Associació de Veïns A.F.U.M.

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

A començament de la dècada dels cinquanta del segle XX el veïnat de Viserta cregué oportú renovar l'antiga parella de gegants que, després de tants anys, mancava d'un bon estat de conservació. A iniciativa del regent del taller "El Ingenio" de Barcelona s'acabà prenent la idea de restaurar el vell gegant i dotar-lo d'una nova parella que, un cop finalitzada, resultà de faccions massa jovenívoles pel qui havia de ser el seu company de ballades. Això comportà que, en veure la nova geganta el dia de la seva estrena el 28 de juny de 1953, el veïnat de Viserta acabés per decidir restaurar la vella geganta i convertir la jove en la filla dels gegants que ja tenien des de 1914.

El bust d'aquesta figura fou modelat per l'escultor olotí Josep Soy i Cambras prenent com a model la Gegantessa de la ciutat d'Olot. A tall d'anècdota val a dir que l'escultor Salvador Dalí fou un enamorat d'aquesta peça fet que motivà que n'adquirís una reproducció que encara avui dia pot veure's al seu museu de la ciutat de Figueres.
La geganta jove surt a ballar a Monistrol, acompanyada dels seus pares, per les festes del Corpus Christi i la Festa del Carrer Viserta.

Autor/a text: Joan Pozo i Marcet

Fitxa enviada per: Joan Pozo i Marcet
Fitxa actualitzada per: Joan Pozo i Marcet
Darrera actualització: 17/02/2021

Darreres fitxes consultades