Geganta de Laietània de Mataró

Mataró
Geganta de Laietània de Mataró

Autor/a foto: Aitor Garrido Ramos

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Elisenda

Mesures 3.90

Any 2009

Constructor Eloi Romanyà

Entitat Colla Laietània de Mataró

Més informació

L'antiga geganta Elisenda va nèixer en el si d'una colla sota el nom de Bogeria Gegantera. Aquesta colla, que posteriorment va agafar el nom de Laietània, va nèixer amb la voluntat de recuperar els antics gegants de les Cooperatives.

Aquesta geganta, que representa una pubilla catalana, fou obra d'Eloi Romanyà amb vestuari de Pepita de l'Artesania Dorada. Es va estrenar el 28 de novembre de 2009 amb l'apadrinament dels gegants d'Iluro i Peramàs-Esmandies.

Des d'aleshores va participar en diverses cercaviles d'arreu tot i que l'última vegada que se la va veure en actiu va ser en una cercavila a Mataró l'any 2011. Des d'aleshores va passar un temps desada a les dependències del Consell Comarcal del Maresme i més tard es va traslladar i desar en algun indret de la ciutat de Valls. Ara mateix es desconeix on para aquesta figura.

Autor/a text: Marçal Anvaró

Fitxa enviada per: Web dels Gegants de Mataró
Fitxa actualitzada per: Marçal Anvaró
Darrera actualització: 16/01/2021

Darreres fitxes consultades