Gegant del COPP (Mossèn)

Mataró
Gegant del COPP (Mossèn)

Autor/a foto: Jan Portet Miras

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms El Mossèn

Mesures 3,10m

Any 1977

Constructor Membres de les COPP

Entitat Centre d´Orientació Psicopedagógica (COPP)

Més informació

Aquest Mossèn és un dels gegants de les Cooperatives de Mataró. El COPP (Centre d'Orientació Psicopedagógica) neix als anys 60 com a entitat per tal de fer créixer la cultura i els ànims dels membres de les cooperatives.

Als anys 70 i 80 els membres d'aquestes Cooperatives decideixen llançar un projecte de creació de diversos gegants, gegants post franquistes que representaran una burla als diferents estaments de la societat, hi podiem trobar el professor, la monja, el Guàrdia civil, el mossèn, la princesa, el rei, etc. En van crear al voltant de més d'una quinzena encara que actualment se'n sap la existencia de 8 d'ells.
I encara que no siguin dotats d'una gran qualitat artística són un gegants importants i històrics per a la ciutat, encara que actualment no s'han vist gaire.

I entre tots aquests en surt el Mossèn, un gegant no gaire alt, amb una túnica negre, pitet blanc i barret de capellà. D'aspecte prim i amb els braços tipus ninot.

Cal dir que el cap d'aquest gegant va estar anys desaparegut dins d'un local fins que es va tornar a conèixer la seva existència fa pocs anys.

Actualment s'està duent a terme la proposta de restaurar-los. Jan Portet, amb la iniciativa i l'ajut d'en Jordi Miralles, arrastra tota la colla d'en Terenci Thos i Codina i es dediquen a tornar a donar vida a aquests gegants.

Podreu trobar també més informació a la web de gegants de Mataró!

Autor/a text: Jordi Pedragosa Ruiz

Fitxa enviada per: Jordi Pedragosa Ruiz

Darreres fitxes consultades