Gegant del COPP (Guàrdia civil enfadat)

Mataró
Gegant del COPP (Guàrdia civil enfadat)

Autor/a foto: Jan Portet Miras

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Guàrdia Civil (enfadat)

Mesures 3,73m

Any 1986

Constructor Membres de les COPP

Entitat Centre d´Orientació Psicopedagógica (COPP)

Més informació

Aquest Guàrdia Civil és un dels gegants de les Cooperatives de Mataró. El COPP (Centre d´Orientació Psicopedagógica) neix als anys 60 com a entitat per tal de fer créixer la cultura i els ànims dels membres de les cooperatives.

Als anys 70 i 80 els membres d’aquestes Cooperatives decideixen llançar un projecte de creació de diversos gegants, gegants post franquistes que representaran una burla als diferents estaments de la societat, hi podíem trobar el professor, la monja, el municipal, el mossèn, la princesa, el rei, etc. En van crear al voltant de més d’una quinzena encara que actualment se’n sap la existència de 8 d’ells.

I així es com sorgeix aquest Guàrdia Civil enfadat, fent parella amb un de somrient/trist, el qual no se’n sap ara per ara que se’n va fer.

Aquest és un gegant seriós i gros, un Guàrdia Civil d’èpoques antigues, amb el seu tricorni i un característic bigoti. Tot ell vesteix de verd amb una armilla negre, cinturons marrons i botons daurats.  

Actualment s’està duent a terme la proposta de restaurar-los. Jan Portet, amb la iniciativa i l’ajut d’en Jordi Miralles, arrastra tota la colla d’en Terenci Thos I Codina i es dediquen a tornar a donar vida a aquests gegants.

Podreu trobar també més informació a la web de gegants de Mataró!

Autor/a text: Jordi Pedragosa Ruiz

Fitxa enviada per: Jordi Pedragosa Ruiz

Darreres fitxes consultades