Revista GEGANTS: 35 anys d'història

22/02/2021 16:13

Foto: gegantcat.com

Aquest 2021 té moltes celebracions i dates de les quals volem fer ressò en aquest portal, com és l’aniversari de la Revista GEGANTS, que fa trenta-cinc anys.

Una miqueta d’història…

Per a qui no ho sàpiga, la revista GEGANTS es va començar a publicar fa ja 35 anys, felicitats! La revista publica anualment 4 exemplars i compta amb tot un seguit d'articles, notícies i curiositats sobre els gegants. No només dintre del nostre àmbit geogràfic, sinó d’arreu del món. Àmpliament, compta també amb informació d'altres aspectes festius, contes, llegendes i investigacions al voltant de la imatgeria festiva.

Personalment, volem afegir que ens encanta la tasca que duen a terme des del primer dia, entre les seves pàgines sempre trobem articles de moltíssima qualitat i interessants per als amants del món geganter, com som nosaltres. 

La Revista GEGANTS va ser una idea original de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, entitat que vetlla per la divulgació, l'estudi i conservació del món geganter, rebent l'any 2000 el "Premi Nacional de Cultura Popular" de la Generalitat de Catalunya.

 

Revista GEGANTS (#132)

Aquest mes de febrer de 2021 s'ha publicat el número 132 de la revista, edició que vol retre homenatge a Jordi Fàbregas, músic i compositor d’una llarga llista d’obres, especialment de ball de gegants de diferents colles. En la seva trajectòria va ser guardonat amb 4 premis, entre ells la Creu de Sant Jordi el 2020.

En aquest número de la revista podreu trobar, a més d’una entrevista pòstuma al compositor, altres continguts relacionats amb la cultura popular catalana. Com ara:

  • Informació dels gegantons històrics de Serós
  • Article en profunditat del bestiari del Vendrell
  • Projecte "Sota Faldilles gironines"
  • Reportatge del flabiolaire Roviretes pel centenari del seu naixement

I molts altres articles i reportatges interessants que recomanem que descobreixis tu mateix! 

Si vols rebre la revista a casa teva fes clic en aquest enllaç per tindre més informació.

Categories:General

Comparteix a les xarxes: