Gegants Vells o Hebreus del Passeig Torroja de Tarragona

Tarragona
Gegants Vells o Hebreus del Passeig Torroja de Tarragona

Autor/a foto: Oscar Puente

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Magí i Tecla

Mesures Gegant: 3,15m i 50 kg Geganta 3m i 39kg

Any 2009, 2010 i 2013 (Rèplica Gegant)

Constructor Aaron i Ramon Sentís

Entitat Colla Gegantera del Passeig Torroja de Tarragona

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

La seva història començà tot a finals de l’any 2008, quan pare i fill es posàren d'acord per fer un gegant. Volia un gegant per treure’l al carrer. La canalla gitana que quan s’acosten les festes creen entre dos i tres nens el seu gegant per jugar a les plaçes. Finalment el gegant es va crear, que és el gegant Magí, però la cosa no anava en broma, sinó que anava seriosament, ja que era un gegant per crear una colla particular i desfilar en cercaviles. 

L’any 2009, és presentà el Gegant Magí i la Colla Gegantera durant les Festes de Sant Roc de Tarragona. Seguidament, l’any 2010 és creà la geganta Tecla i el gegantó Doraemon, que les seves sortides oficials foren a l’Escola Pau Delclòs de Tarragona i a la població de Bràfim. 

Així vam estar uns anys, fins que l’any 2013 pare i fill van decidir creà una rèplica del gegant Magí, perquè degut al seu pes que superava als 95kg el feia de mal portar, llavors pare i fill crearen la rèplica, ja que la rèplica pesa entre 30 i 35kg menys. L’any 2015 és celebrà els 5 anys de la geganta Tecla, i com a celebració s’ha li canvià l’atribut, vàrem posar un cànti que és com realment tenia que ser la geganta Tecla i, afegiem al Tocinet, un any després al gegant Magí s’ha li canvià el turbant i passà per una restauració. 

Els seus padrins son els Gegants Vells del Carrer Merceria i els seus fillols les rèpliques dels Gegants d'Ascó.

L'any 2019, en motiu del 10è aniversari, en Magí i la Tecla passaven per restauració integral mantenint els vestits, atributs i essències. La restauració va anar a càrrec de la mà del jove lleidatà Pol Olives. Una restauració on es pot veure alguna modificació a les peçes, també donant-li un estil al qual és manté i millorat però sense perdre l'essència original a les fesonomies. Presentats en societat per la 6a Trobada de Gegants i Nans de Sant Magí, el 10 d'Agost de 2019, acompanyats d'una quarentena de colles geganteres d'arreu de Catalunya i una colla de Navarra.

Autor/a text: Aaron Sentís i Jonathan Torres

Fitxa enviada per: Aaron Sentís
Fitxa actualitzada per: Jonathan Torres
Darrera actualització: 19/02/2021

Darreres fitxes consultades