Gegants Egipcis del Passeig Torroja de Tarragona

Tarragona
Gegants Egipcis del Passeig Torroja de Tarragona

Autor/a foto: Oscar Puente

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Ramsès ll i Nefertari

Mesures Gegant: 3,98m i 91kg Geganta: 3,91m i 64kg

Any 2017

Constructor Aaron i Ramon Sentís, Joan Miró Oró i Ferran Rey

Entitat Colla Gegantera del Passeig Torroja de Tarragona

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Els gegants Egipcis o nous del Passeig Torroja representen dos personatges de l'època de l'Èxode. Ell és en Ramsès II, un antic faraó que vesteix de guerrer en representació de les lluites que va combatre i un dels faraons més poderosos i més grans que va tenir mai l’Antic Egipte; i ella és Nefertari, una de les seves esposes, que porta en la seva representació un ceptre-ventall de plomes. 

Aquests gegants foren presentats el 12 d'Agost del 2017 enmig de la trobada gegantera que s’organitza per les Festes de Sant Magí a la capital del Tarragonès. Van ser esculpits per Aaron i Ramon Sentís amb les mans dels mestres artesans Joan Miró Oró i Ferran Rey, i els seus vestits foren confeccionats a Reus de la mà de Josep Maria Casas, del Barato. Aquests vestits estan basats a partir de la pel·lícula de Ridley Scott, “Exodus, déus i reis”. 

La joiera és obra del tarragoní Adrià Malet. Representen dos personatges de l'època de l'Èxode. Guarnits i vestits amb elements i característiques de l'Antic Egipte però també del Poble Gitano en honor als seus portadors que formen part de la Colla. Ell pesa 91 quilos i té una alçada de gairebé 4 metres, mentre que ella és un pèl més baixa que en Ramsès II i pesa força menys, 64 quilos. Aquests gegants van ser apadrinats pels Gegants del Catllar i pels Gegants d'Ascó, i com a testigs d'apadrinament els Gegants nous del Carrer Merceria.

Autor/a text: Aaron Sentís i Jonathan Torres

Fitxa enviada per: Jonathan Torres

Darreres fitxes consultades