Geganta de Vilanova de Prades

Vilanova de Prades
Geganta de Vilanova de Prades

Autor/a foto: Eloi Menasanch

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Salvadora Pereandreu

Mesures 3,20 m

Any 2018

Constructor Ferran Rey

Entitat Ajuntament de Vilanova de Prades

Més informació

La geganta Salvadora deu el seu nom al patró de la vila i a la campana més rellevant i amb major transcendència històrica de Vilanova de Prades, però desapareguda durant la Guerra Civil. El nom és un homenatge al patró i a la campana. El seu cognom fa referència a una de les varietats de castanya que podem trobar a la localitat i Muntanyes de Prades.

Vaig néixer al Taller d’Art i Creacions Ferran, de Tarragona, de la mà del Ferran S. Rey i de la Marina B. Cubells. La seva alçada és de 3,20 m i pesa 40 Kg.

El dia 6 d'agost de 2018, per la Festa Major de Vilanova de Prades, va fer la meva primera aparició pública en cercavila.

Els meus padrins són els veguers de Montblanc, en Pere Berenguer de Vilafranca i Arsenda, de la colla Amics dels Gegants de Montblanc i en Publius Cornelius Scipio i Aemilia Paula Tertia, de la colla Tarraco Escipions, de Tarragona.

Vilanova de Prades és terra de castanyers i la seva més que consolidada Festa i Mercat de la Castanyada n'és una bona mostra. El resultat final és la Salvadora, una geganta castanyera d'avançada edat i amb cara afable que ens representa com a poble i que és la primera de tot el territori català.

+ info a: http://www.vilanovadeprades.cat/la-castanyada/la-geganta-salvadora-pereandreu

Autor/a text: Eloi Menasanch

Fitxa enviada per: Eloi Menasanch

Darreres fitxes consultades