Gegants Nous de Peramola

Peramola
Gegants Nous de Peramola

Autor/a foto: Xavier Bonell

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Rocafesa i Honorata

Mesures gegant: 2.6m geganta: 2.6m

Any 1996

Constructor Manel Casserras i Boix

Entitat Maitips de Peramola

Més informació

Els gegants Honorata i Rocafesa són figures que representen dos pagesos de la regió. Són gegants bojos, també coneguts com a gegants manotes, amb els braços articulats i unes mans grosses de roba i plenes de cotó per poder picar la gent durant les festes, sobretot mentre giren. Així com l'Ermengol i l'Elisenda van ser de les primeres creacions de Manel Casserras i Boix, en Rocafesa i l'Honorata van ser de les últimes, poc abans que un accident acabés amb la seva brillant carrera.

Els vestits són obra de les modistes Maria Jou i Ramona Gualdo. Van ser finançats a través d'una iniciativa popular de Peramola i, com que són desmuntables (a diferència dels vells), es van començar a portar a altres poblacions per oferir el seu espectacle. El 1997, això va donar peu a la creació d'un grup de músics per acompanyar-los a les sortides: Los Maitips de Peramola. També es van estrenar ja amb ball propi (tant música com coreografia).

Autor/a text: Jesús Bach-Marquès

Fitxa enviada per: Xavier Bonell
Fitxa actualitzada per: Jesús Bach Marquès
Darrera actualització: 16/05/2021

Darreres fitxes consultades