Gegants Vells del Col·legi de les Dominiques de Tarragona

Tarragona
Gegants Vells del Col·legi de les Dominiques de Tarragona

Autor/a foto: Daniel Porta

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Mingo i Caterina

Mesures gegant: 3,50m , geganta: 3,50m

Any 1998

Constructor Núria Musté Jové

Entitat Colla Gegantera i Festera Dominiques de Tarragona

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El gegant, el Mingo, representa el sol, i va sorgir arrel de les Jornades Culturals Escolars de l'any 1998, al col·legi Dominiques de Tarragona, i que tenien per tema: 'Coneguem el món de l'astronomia'. El nom prové de Domingo, en honor al patró del col·legi i que és sant Domènec de Guzman.
La geganta, la Caterina, representa la lluna, i va néixer un any més tard, el 1999, per acompanyar el gegant sol. El seu nom prové de santa Caterina de Siena, una santa de l'ordre de les dominiques.
Ambdós van ser batejats al col·legi el mes de juny de l'any 1999, essent padrins els gegants de la colla gegantera del G.A.T. 'La Cleca' de BRàfim, el Jaume i la Loreto. Els padrins físics van ser la sra. Josepa Tomàs, directora del col·legi, i el sr. Raül Font, regidor d'Ensenyament i d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona.

Autor/a text: Marcel Pallejà

Fitxa enviada per: Marcel Pallejà

Darreres fitxes consultades