Gegants Vells del barri de Sant Cristòfor i Mas Bernat d’Olot

Olot
Gegants Vells del barri de Sant Cristòfor i Mas Bernat d’Olot

Autor/a foto: Oriol Garcia Lopez

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Gegant i Gegantessa

Mesures Gegant: 3.00m, Gegantessa: 2.90m

Any 1980

Constructor Bartomeu Codinach

Entitat Associació de Veïns del Barri de Sant Cristòfor i Mas Bernat d’Olot

Més informació

L'any 1980, Bartomeu Codinach veí del barri de Sant Cristòfor i Mas Bernat d'Olot i treballador del Taller de Sant "Las Artes Religiosas", aprofità la seva destresa com a escultor i pintor per modelar els caps i les mans dels Gegants Vells, aquests s'estrenaren el juliol d'aquell mateix any durant la festa major del barri i sota l'atenta mirada de molts veïns i veïnes que van ser presents per veure'ls ballar i dansar per primera vegada pels carrers del barri.

L'any 1985 deixen de ballar amb la música i la coreografia dels Gegants d'Olot (cosa habitual en els entremesos olotins de nova creació) i se'ls compon una pròpia a càrrec de Francesc Molas i Benet i coreografiada per Frederic Gaude Viñas.

Els primers vestits que van dur van ser aprofitats dels Gegants que anteriorment tenia el barri, però això va ser fins a l'any 1986, quan estrenen uns vestits elaborats i acord amb el que representen, confeccionats per la veïna del barri, Maria Teresa Grabulosa i Alivés i diverses veïnes del barri.

Si els voleu veure ballar surten cada any acompanyats per una Cobla el primer cap de setmana de juliol.

Autor/a text: Oriol Garcia Lopez

Fitxa enviada per: Mariona Escubós
Fitxa actualitzada per: Oriol Garcia Lopez
Darrera actualització: 06/02/2024

Darreres fitxes consultades