Gegants Vells de Montmeló

Montmeló
Gegants Vells de Montmeló

Autor/a foto: Arxiu Gegantervilanov

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Malús i Montserrat

Mesures gegant: 4,10m , geganta: 3,90m

Any 1993

Constructor Taller Sarandaca

Entitat Colla Gegantera de Montmeló

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Montmeló ha estat des de sempre una població arrelada a l'animació cultural; a començaments de segle, ja comptava amb un grup de teatre i un de cinema. Però no va ser fins als voltants dels anys 80 que l’ ajuntament de Montmeló, a través de la regidora de cultura, en aquell moment portada per la Sra. Carme Manuel, es va engrescar a construir uns gegants. Per assolir aquesta fita buscaren gent del mateix poble que per la seva professió (fusters, constructors, modistes, perruquers...) podien participar en aquesta tasca.

Els primers gegants, van ser estrenats el 15 d’ agost de 1981, i van tenir com a padrins els gegants de Granollers, en Cosme i la Damiana, i els gegants de Lliçà d’Amunt, en Baldiri i la Quiteria.

El 1993 es va decidir crear una nova parella pel mal estat dels antics que actualment estan desapareguts, els 2021 els gegants s'han jubilat per el seu elevat pes i mal portar.

Autor/a text: Adrià Serrat i Martí Sentís

Fitxa enviada per: Adrià Serrat
Fitxa actualitzada per: Martí Sentís
Darrera actualització: 28/06/2021

Darreres fitxes consultades