Gegants Tarraco Escipions

Tarragona
Gegants Tarraco Escipions

Autor/a foto: Flama Cultura

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Publi Corneli Escipió (l'Africà). Aemilia Paula Tertia.

Mesures gegant: 4m, 70kg, geganta: 3,80m, 50kg

Any 2017

Constructor Ferran Rey i Carmen Muñoz.

Entitat Associació Geganters Tarraco Escipions de Tarragona

Més informació

EL GEGANT: L'Escipió representa un personatge real, va ser un important políticde la República Romana, va servir com a general a la segonaguerra púnica. Es va assentar a Tarragona al 210 aC per tallar elpas al seu oponent el temible Hanníbal al qual derrotà a la batallade Zama al 202 aC i al que deu el seu àlies d'Africà. El seu pare vaser el primer en portar les primeres bases militars a Tarragona al218 aC, junt amb el seu germà Cneo.El gegant porta a la mà esquerra un papir de la tarraco romana i lamà dreta la té subjectant el gladius (la típica espasa romana). portauna cuirassa de cuir amb la medusa romana i el símbol de l'imperiromà brodat en fil d'or, porta un casc molt detallat amb plomesvermelles.

LA GEGANTA: Aemília Paula Tèrcia representa la dona d'Escipió l'Africà i filladel cònsol Lucio Emilio Paulo, Aemília va ser un exemple detenacitat en comptades dones dintre de la història de roma, que elseu esforç i caràcter van ser d'influència al desenvolupament delsesdeveniments a la vida del seu home.La geganta porta un pentinat que portaven les dones romanes,a la mà dreta porta un mirall d'epoca romana juntament amb unpetit ram de flors, i la mà esquerra la té agafant la capa que porta.

Autor/a text: Fernando

Fitxa enviada per: Fernando
Fitxa actualitzada per: Arnau Mosquera
Darrera actualització: 12/07/2023

Darreres fitxes consultades