Gegants reis d'Agramunt

Agramunt
Gegants reis d'Agramunt

Autor/a foto: Joan Miquel Ollé Alba

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Rei i Reina

Mesures Gegant 3,15m i geganta 3,10m

Any 1957

Constructor Taller El Ingenio de Barcelona

Entitat Ajuntament d'Agramunt

Més informació

Els gegants Rei i Reina d'Agramunt, són unes figures de motlle de sèrie fets a la casa "El Ingenio" de Barcelona, tot i que van ser comprats a Saragossa a la casa predecessora de l'actual Aragonesa de Fiestas.

Foren comprats per l'ajuntament el juliol de 1957, i es van estrenar al setembre del mateix any sota el marc de la Festa Major. Els noms atorgats són per futliesa popular, en relació a la condició que suggereixen els personatges. Sempre se'ls ha anomenat així.

Acostumen a sortir només per la Festa Major, tot i que puntualment potser que surtin en alguna ocasió requerida i rarament fora de la vila.

Des de l'any 1991 hi ha una colla de geganters que en tenen cura, i ballen un ball propi amb acompanyament musical de cobla de ministrers o grallers tradicionals. La música que ballen és la peça titulada "Gegantons" del llibre d'orgue de Lleida.

Autor/a text: Joan Pedrós

Fitxa enviada per: Joan Pedrós
Fitxa actualitzada per: Joan Pedrós
Darrera actualització: 18/04/2023

Darreres fitxes consultades