Gegants d'Agramunt

Agramunt
Gegants d'Agramunt

Autor/a foto: Adrià Serrat - Arxiu Geganter Terra Nostra

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Rei de Tremissèn i Delfina

Mesures gegant: 3,35m, geganta: 3,26m

Any 2019

Constructor Carles Teixidó

Entitat Associació TradiSió i Ajuntament d'Agramunt

Més informació

El Rei de Tremissèn i la Delfina són gegants construïts l'any 2019, són de motlle únic i representen els dos protagonistes principals de la llegenda local "La roca de la Delfina".

La seva fisonomia està basada en el gravat de 1908 del costumari català de Joan Amades, el qual està identificat com a gegants d'Agramunt. La seva primera sortida va ser durant el Seguici Festiu d'Agramunt, sota el marc de la seva festa major dedicada a la Mare de Déu del Socors, la qual es celebra el cap de setmana anterior al 8 de setembre, dia de les marededéus trobades.

Només surten per festa major, amb alguna excepció consensuada entre les dues entitats propietàries. El seu acompanyament musical és amb formació de colla de grallers tradicional amb suport d'instruments de metall. La música del ball no és pròpia, i s'escull a gust cada any seguint el patró que marca la coreografia.

El gegant pesa 38 quilos i la geganta 36.

Es van construir al taller de Carles Teixidó de Bellpuig. Són figures molt representatives de la vila, doncs la llegenda a la qual s'identifiquen és la més emblemàtica de la vila. 

Autor/a text: Joan Pedrós Miralles

Fitxa enviada per: Joan Pedrós Miralles

Darreres fitxes consultades