Gegants nous de Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols
Gegants nous de Sant Feliu de Guíxols

Autor/a foto: Jordi Casademont

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Feliu i Angelina

Mesures gegant: 3,15m, geganta: 3,10m

Any 2018 (rèplica dels originals de 1954)

Constructor Ventura&Hosta

Entitat Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Colla Gegantera Ganxona de Sant Feliu de Guíxols

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Els gegants nous de Sant Feliu de Guíxols són una rèplica dels gegants antics, de 1954. Van ser presentats en societat el 29 de juliol de 2018, per tal de preservar les figures originals.

Els nous gegants, apadrinats pels gegants de Calonge i els de Caldes de Malavella, duen els mateixos noms que els seus predecessors, i van ser batejats l'1 d'agost d'aquell mateix any a la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels, durant l'ofici de Festa Major. Les seves rèpliques van anar a càrrec de David Ventura i Neus Hosta de Navata.

Amb motiu de la recuperació de la Festa de Sant Sebastià, el 21 de gener de 2023 es va presentar la restauració de les figures, que va anar a càrrec del taller d'Escultura Casserras de Solsona.

Actualment llueixen els vestits dels gegants antics de 1997, i són les figures encarregades de representar a la ciutat en les actuacions que es realitzen fora de Sant Feliu.

Autor/a text: Jordi Casademont

Fitxa enviada per: Jordi Casademont
Fitxa actualitzada per: Jordi Casademont
Darrera actualització: 17/06/2024

Darreres fitxes consultades