Gegants Nous de Girona

Girona
Gegants Nous de Girona

Autor/a foto: Miquel Respall

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Carlemany i Anna Gironella

Mesures gegant: 3,45m , geganta: 3,40m

Any 1998

Constructor Taller Can Boter amb modificacions de l'escola d'arts i oficis de Girona

Entitat Colla Gegantera 'FAL.LERA GIRONINA' de Girona

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El gegant representa l'emperador franc Carlemany al qual li va ésser lliurada la ciutat de Girona l'any 785 en alliberar-la del domini serraí. Malgrat això mai va trepitjar-la, tot i haver-hi un munt de llegendes que el vinculen a la ciutat. La geganta du el nom de la torre més esvelta que coronava la muralla gironina.

Des de l'any 1998 s'utilitzen aquestes rèpliques dels gegants originals en cartró-pedra, fetes al taller El drac petit de Terrassa, per tal de millorar-ne el pes i l'equilibri. Els gegants vells, Carlemany i Anna Gironella, van ésser dissenyats per Carles Vivó l'any 1985. Per això se'ls coneix popularment com els gegants d'en Vivó.

Aquest gegants han heretat dels vells tots els elements metàl·lics com les corones, espasa, anells, etc., fet que molts consideren com ununa profunda renovació, més que no pas unes rèpliques.

Autor/a text: Coordinadora gegantera gironina

Fitxa enviada per: Adrià Serrat
Fitxa actualitzada per: Martí Sentís
Darrera actualització: 25/10/2021

Darreres fitxes consultades