Gegants Nobles de Bellvís

Bellvís
Gegants Nobles de Bellvís

Autor/a foto: Marcel Salvia Segués

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Pere de Bellvís i Ermesenda de Montcada

Mesures gegant: 3,85m , geganta: 3,60m

Any 1994

Constructor Manel Casserras i Boix

Entitat Ajuntament de Bellvís i geganters de la vila de Bellvís

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

A principis dels anys 90 del segle passat, des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la vila de Bellvís, sota la direcció de la Ilm. sra. Rosa Pera i Salvia, s’incentiva el projecte Gegants de Bellvís.

Els nous gegants van ser encarregats al prestigiós mestre escultor solsoní Manel Casserras i Boix, qui fou el que donà l’estil propi a la parella.

El 23 de maig de 1994, van ser batejats els gegants de Bellvís amb el nom de Pere de Bellvís i Ermessenda de Montcada. Van ser apadrinats per la regidora de cultura de l’Ajuntament de Bellvís, Ilm. sra. Rosa Pera i Salvia; per l’alcalde de Mollerussa, i posteriorment Conseller de la Generalitat de Catalunya, l’H. sr. Josep Grau i Serís, i pels gegants de la ciutat de Mollerussa, el Comte i la Comtessa d’Urgell.

En Pere de Bellvís i n’Ermessenda de Montcada, formen part del patrimoni cultural i històric de la vila. Són la màxima representació de la cultura popular bellvisenca i són un dels majors símbols institucionals de la vila de Bellvís.

Ell és en Pere de Bellvís, creador de la vila de Bellvís, cavaller, conqueridor, fill d’Arnau de Ponts i ella, n’Ermessenda, la seva esposa, descendent de la gran família dels Montcada, ells, senyors de Bellvís i gegants de la vila.

Autor/a text: Marcel Salvia Segués

Fitxa enviada per: Adrià Serrat
Fitxa actualitzada per: Colla gegantera de Bellvís
Darrera actualització: 25/04/2022

Darreres fitxes consultades