Gegants moros de Tortosa

Tortosa
Gegants moros de Tortosa

Autor/a foto: Miquel Respall

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Nabil i Zoraida

Mesures 4m i 70kg aprox ambdós

Any Principis dels anys 40

Constructor Taller el Ingenio

Entitat Ajuntament de Tortosa

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Després de la desaparició dels anteriors gegants, l'Ajuntament decidí comprar una nova parella als tallers el Ingenio de Barcelona, la parella, d'aspecte clàssic vestien de reis medievals i portaven els noms dels Reis Catòlics.

Fins a l'any 1957 quan s'estrena una nova parella la qual intentava ser el més similar als gegants anteriors a la guerra, l'any següent es decideix adaptar la parella de reis catòlics a un aspecte musulmà i representar la contrapart dels nous gegants i a la vegada l'altra cultura més influent a la ciutat.

Els gegants prenen els noms de Nabil i Zoraida i segons explica la llegenda ell fou un noble grandí el qual, decidir viatjar pel món musulmà fins a la ciutat de Tortosa, on coneix a la seva estimada Zoraida qui era esposa del rei taifa de Tortosa, allà Nabil decidir matà al Rei per casar-se amb Zoraida i els dos junts van ser els últims reis de la Suda de Tortosa abans de la conquesta cristiana.

Autor/a text: Martí Sentís

Fitxa enviada per: Martí Sentís

Darreres fitxes consultades