Gegants Déus de l'Hospitalet de Llobregat - Drac d'Or

L'Hospitalet de Llobregat
Gegants Déus de l'Hospitalet de Llobregat - Drac d'Or

Autor/a foto: Associació DRAC D'OR

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Hèrcules, Zeus, Hera, Hades i Posidó

Mesures Hèrcules 2,10 m, Zeus 3,65 m, Hera 3,50 m, Hades 3,75 m i Posidó 4,10m

Any 2015 (gegants), 2016 (gegantó) 2018 (geganta)

Constructor Dolors Sans i Osete

Entitat Associació DRAC D'OR

Més informació

Fa molts anys, molt a prop de l'ermita romànica de Santa Eulàlia de l'Hospitalet va trobar-se una peça arquitectònica amb la forma del cap de medusa. Aquesta va ser traslladada de la nostra ciutat al museu d'arqueologia de Catalunya de Barcelona, deixant-ne a l'Hospitalet una còpia.

Diu la llegenda, que els gegants protectors de la ciutat, els gegants grecs i romans, amb l'ajuda de tres bruixes, van fer despertar el poder d'aquella peça de marbre. D'aquí sortiren els gegants déus i en Pegàs per aconseguir que el cap de la medusa retornes a la nostra ciutat, fins que això no passi el poder d'aquesta no afluixarà, deixant la porta oberta a què tots els elements mitològics puguin instal·lar-se a l'Hospitalet.

Altres veus, però, diuen que és el mateix Posidó qui té la medusa original, ja que sospitosament, hi penja una de gran semblança en el seu coll amagada entre les seves grans barbes.

web: www.dracdorlh.es

Autor/a text: Associació DRAC D'OR

Fitxa enviada per: Xavier López

Darreres fitxes consultades