Gegants del Pont de Vilomara i Rocafort

El Pont de Vilomara i Rocafort
Gegants del Pont de Vilomara i Rocafort

Autor/a foto: Isaac López Larrea

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Pere i Guillema

Mesures Gegant : 3'25, Geganta: 3'25m

Any 1996

Constructor Sendo Valls

Entitat Grup d'Infància i Joventut

Més informació

Corria l'any 1.281, quan Humbert de Rocafort senyor del castell de Rocafort se'l ven a Pere de Sitjar, ciutadà de Barcelona. D'aquesta manera, el llinatge dels Rocafort dóna pas a la curta nissaga dels Sitjar en el domini del senyoriu de Rocafort.

A Pere de Sitjar, el succeeix l'any 1.295 el seu fill Berenguer, casat amb Sibil·la, filla de Ramon de Solà, ciutadà de Manresa. En morir Berenguer l'any 1.318 feu donació del castell i terme de Rocafort al seu fill Pere i la seva futura esposa Guillema. Sibil·la però, va imposar certes condicions: "que havien d'habitar el castell, essent ella senyora, que en cas de discòrdia, habitaria ella la part més alta de les torres, prohibint que ningú dels seus s’atrevís a entrar a dita fortalesa sense el seu permís, ni passar del portal pel qual es pujava a dita escala."

Així doncs, BERENGUER i SIBIL·LA (any 1993) i PERE i GUILLEMA (any 1996), útims senyors de Rocafort, són la raó que els nostres gegants duguin el seu nom. A més també hi ha un gegantó de nom HUMBERT i tres capgrossos: JAUMET, MAGDALENA i JEPETÓ (any 1991).

Autor/a text: Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort

Fitxa enviada per: Isaac lopez

Darreres fitxes consultades