Gegants del Poble Sec d'Igualada

Igualada
Gegants del Poble Sec d'Igualada

Autor/a foto: Miquel Respall

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Jordi i Montserrat

Mesures Jordi: 3,55m, 50kg, Montserrat: 3,50m, 45kg

Any 1954

Constructor Domènech Umbert del Taller El Ingenio de Barcelona

Entitat Associació de veïns del Poble Sec - Associació cultural Dessota

Més informació

L'any 1953 la comissió de festes encarrega una parella de gegants pel barri, per saber on adquirir-los es preguntà i finalment s'adquireixen a l'Industrial Bolsera de Barcelona tot i que es fan al Taller El Ingenio de Barcelona on es van fer els gegants de la ciutat, curiosament es van fer a partir dels mateixos motlles que els gegants del Consistori.

Cal remarcar que els cavallets els feu Jaume Riba i la vestimenta que comptava amb una qualitat remarcable es va confeccionar a la botiga "Cal Rio", la parella va costar vint-i-cinc mil pessetes, el cost se sufragà amb aportacions veïnals.

L'onze de juliol del 1954 s'estrenava la parella i es batejarien amb els noms dels patrons de Catalunya. Els vestits s'han fet nous durant tres ocasions. Tot i que la parella mai ha tingut colla, ha estat portada per l'Associació cultural Dessota des de la seva creació, però se n'està creant una pròpia.

La parella se sotmetrà a un dur procés de restauració pel seu mal estat, amb estrena prevista per la capital de la cultura catalana 2022 la qual es farà a la ciutat.

Autor/a text: Martí Sentís

Fitxa enviada per: Martí Sentís

Darreres fitxes consultades