Gegants del Grup Comediants de Canet de Mar

Canet de Mar
Gegants del Grup Comediants de Canet de Mar

Autor/a foto: Tristan Sadones

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms L'Oriental i L'Occidental

Mesures -

Any 2001

Constructor -

Entitat Grup "Els Comediants"

Més informació

"Comediants", una companyia de teatre fundada el 1971, ha donat vida al llarg dels anys a múltiples representacions als cinc continents. La seva particularitat ? Combineu harmònicament les tradicions populars de la regió amb tot el simbolisme del Mediterrani, des del sol fins a la lluna, des de la cultura occidental fins a la cultura oriental. I el 2001, precisament per marcar la unió d’Occident i Orient, es va inaugurar un espectacle magnífic a Pequín: "Bi, dos mons, due mirades". La posada en escena va néixer de l’obra d’una societat acrobàtica xinesa de Qiqihar, i de molts pallassos catalans. Així, l’espectacle Bi va destacar el diàleg entre Occident i Orient, a través d’un autèntic viatge iniciàtic pallasso ple de poesia.

No és estrany que la companyia hagi aportat un toc de folklore al incloure dos gegants a l'espectacle. Anomenats L’Occidental i L’Oriental, la seva peculiaritat (a part de la seva extrema raresa) és que tenen la pell daurada i platejada. El cap de la geganta està fet a partir d’un model de producció esculpit originalment per l’artista Josep Soy i Cambras d’Olot, utilitzat pels prestigiosos tallers El Ingenio de Barcelona, ​​ajudats per Lluís Traveria i Quim Camps. El 8 de juliol de 2018, per celebrar el 65è aniversari de la geganta Diana a Monistrol de Montserrat (als peus de la muntanya del mateix nom), tots els gegants del mateix model van ser convidats a l’acte. Entre aquests distingits convidats i els seus marits hi havia L’Occidental i L’Oriental.

Autor/a text: Tristan Sadones

Fitxa enviada per: Tristan Sadones

Darreres fitxes consultades