Gegants del Cós del Bou de Tarragona

Tarragona
Gegants del Cós del Bou de Tarragona

Autor/a foto: Daniel Porta

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Gegant i Geganta

Mesures -

Any 1825

Constructor Antoni Verdaguer

Entitat Colla Gegantera del Carrer del Cós del Bou de Tarragona

Més informació

Són els gegants vells de Tarragona. Van sortir per primera vegada l'any 1825. És possible que, amb motiu de la celebració de la jura de la princesa Maria Isabel Lluïsa com a hereva de la corona d'Espanya, l'any 1833, sortissin ja com a gegants del municipi.

L'any 1904 l'Ajuntament els va cedir als veïns del carrer Cós del Bou. Fets de cartó pedra volen representar un rei i una reina moros, ell porta a la mà dreta la porra, i ella un ram de flors a la mateixa mà. Durant el Franquisme, aquests dos Gegants van deixar de sortir durant molts anys, és per això que estan ben conservats i que no se n'ha fet cap rèplica, només restauracions.

Van tornar a aparèixer als anys vuitanta i el 1990 van tornar a sortir amb els Gegants de la ciutat per les festes patronals, reconeixent-los com a Gegants Vells de la ciutat. L'any 1994 van renovar la imatge pel que fa a vestuari pel tipus de vestimenta que porten actualment.

Autor/a text: Daniel Porta

Fitxa enviada per: Daniel Porta
Fitxa actualitzada per: Daniel Porta
Darrera actualització: 19/08/2022

Darreres fitxes consultades