Gegants del Casc Antic de Tarragona

Tarragona
Gegants del Casc Antic de Tarragona

Autor/a foto: Tarraco Festes

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Magí i Tecla

Mesures Ell: 3,80m i 90kg. Ella: 3,70m i 70kg

Any 1997 (primers gegants) 2008 (actuals)

Constructor Miquel Ximenis i Joan Gutiérrez

Entitat Colla Gegantera del Casc Antic de Tarragona

Més informació

La colla va sorgir en el 1997 sota el nom de Colla gegantera de la Plaça Sant Joan i Casc Antic de Tarragona, aquell any es van crear unes reproduccions dels Gegants Moros de la ciutat a escala reduïda. Mentre la colla creixia, les reproduccions dels moros es van quedar petites i d'aquí va sortir la idea de crear unes noves reproduccions amb certes diferències.

El 2008 es van estrenar els actuals gegants passant de moros a cristians. Els gegants es van inaugurar al "Pati Jaume I" de l'Ajuntament de Tarragona. Amb la inauguració dels nous gegants, la colla passà a anomenar-se "Colla Gegantera del Casc Antic de Tarragona".

La idea va sorgir d'una colla de joves de barri de la Part Alta (la majoria eren familiars) i també portadors dels gegants de l'Ajuntament de Tarragona "Gegantons Negritos i Gegants Moros".

Autor/a text: Alejandro Rodríguez i Miquel Ximenis

Fitxa enviada per: Daniel Porta
Fitxa actualitzada per: Alejandro Rodríguez
Darrera actualització: 19/02/2021

Darreres fitxes consultades