Gegants del Càmping Park Playa Barà

Roda de Barà
Gegants del Càmping Park Playa Barà

Autor/a foto: Roger Bartolín Rovira

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Octavi August i Lívia Drusil·la

Mesures Gegant: 3,20 m i 40 kg - geganta: 3,10 m i 40 kg

Any 2003

Constructor Lluís Traveria Córdoba

Entitat Càmping Park Playa Barà

Més informació

L'any 2003 el càmping Park Playa Barà de Roda de Berà va adquirir una parella de gegants i tres capgrossos per a les seves instal·lacions. Com no podia ser d'una altra manera, les cinc figures representen personatges de l'antiga Roma per recordar la presència i la gran petjada que va deixar aquesta civilització a la zona.  

Per donar a conèixer la riquesa d'una part de les manifestacions folklòriques de Catalunya als campistes que s'hi allotgen, la direcció del càmping va creure oportú organitzar una petita festa catalana. D'aquesta manera, un divendres de juliol i un altre de l'agost al vespre es duen a terme cercaviles per l'avinguda principal del càmping fins a arribar a l'amfiteatre, on té lloc una exhibició final. La gran majoria dels campistes procedeix de països europeus, per la qual cosa quan veuen aquestes figures de tals dimensions queden impressionats i alhora desprenen dosis d'admiració. A banda dels gegants i els capgrossos del recinte en aquest acte també participen la colla castellera Minyons de l'Arboç, el Ball de Bastons de l'Arboç i una colla sardanista.

Des de fa uns quants anys els geganters de l'Arboç són els encarregats de fer ballar aquesta família gegantera. Aquestes figures només han sortit una vegada fora del càmping i de manera excepcional: fou el diumenge 21 de gener de 2018 a Castellbisbal per participar com a convidats d'honor en la 27a trobada de gegants; en aquella ocasió també foren portats pels geganters de l'Arboç.

Com a curiositat, cal dir que el Park Playa Barà és l'únic càmping que disposa de gegants i capgrossos propis.

Autor/a text: Andreu Nogueira Montaña

Fitxa enviada per: Andreu Nogueira Montaña

Darreres fitxes consultades