Gegants del Barri de Pequín d'Olot

Olot
Gegants del Barri de Pequín d'Olot

Autor/a foto: Adán Perea

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Senyor, Pallasso i Pagesa

Mesures Senyor 2,99, Pallasso 2,93, Pagesa 2,71

Any 1979

Constructor Rosa Serra

Entitat Associació de Veïns del barri de Pequín

Més informació

L'any 1979, després de tres dècades celebrant la festa, el barri de Pequín va decidir que ja era hora de tenir uns gegants que fes més lluïda la celebració. Van decidir encarregar-los a l'escultora Rosa Serra, que residia al barri, que els va fer de forma totalment desinteressada. Es va decidir fer unes figures totalment diferents de les que hi havia fins aleshores: en comptes d'una parella, van fer tres gegants i, a diferència del que era habitual, no representaven reis ni grans guerrers. A més, els braços i mans es mouen lleugerament. L'artista Xavier Carbonell els va pintar i els veïns del barri van col·laborar muntant les estructures internes de fusta i confeccionant els vestits.

Aquests vestits van durar fins a l'any 2008, quan es van estrenar els vestits actuals, obra de la modista Carme Villalonga. L'any 2015 es varen canviar les malmeses estructures per unes noves de ferro.

L'any 1992 es reparen els Gegants i se'ls pinta de nou. El 2019, amb motiu del seu 40è aniversari, els Gegants tornen al taller de Rosa Serra per ser restaurats a fons i se'ls torna a pintar com l'any 1979.

Pocs anys després d'estrenar-se, es va deixar de celebrar la festa del barri, i els Gegants varen restar guardats uns anys, fins que l'any 1992 es recupera definitivament la festa i els Gegants surten cada any, a la segona quinzena d'agost. També surten a la cercavila d'inici de les Festes del Tura.

Autor/a text: Adán Perea

Fitxa enviada per: Adán Perea

Darreres fitxes consultades