Gegants de Vimbodí i Poblet

Vimbodí i Poblet
Gegants de Vimbodí i Poblet

Autor/a foto: Núria Gallart Andreu

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Grèvol i Nerola

Mesures gegant: 3,55m, geganta: 3,5m

Any 1955

Constructor Taller el Ingenio

Entitat Associació de Grallers i Geganters La Palanca de Vimbodí i Poblet

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Gegants datats de mitjans del segle XX obra i tipologia Ingenio.

Els gegants van ser comprats inicialment per barri de Santa Teresa de Reus per l'ús en les festes d'aquest barri, l’any 1955 a El Ingenio i es deien rey Pedro i reina Teresa.

L’any 1966 el recent creat Casal de l’Espluga de Francolí els va comprar de segona mà i els va anomenar Hug i Elionor. Van durar pocs anys i van restar abandonats i malmesos fins que a principis dels anys 80 van ser cedits al poble veí de Vimbodí. Els vimbodinencs Enric i Joan Ibarz els van restaurar i pintar. Des de llavors s’han fet diverses restauracions i s’han renovat els vestits. El 1994 es van batejar com a Salvador i Maria dels Torrents, però per votació popular el 1996 van passar a dir-se Grèvol i Nerola..

L'any 2020 s'ha fet una restauració integral de les figures (estructura, cara, mans, vestits i joieria) a càrrec del taller AVALL creació- conservació - restauració de Reus, amb la qual, entre d'altres intervencions, s'han eliminat els afegits de polièster deixant el cartró i la seva policromia preservats, protegint així la originalitat de les figures. Finalment s'han creat complements originals de vidre bufat (joies, ceptres i complements de la roba i la corona) a càrrec del mestre vidrier Rafa Abdon del Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet i un ram fet amb sirga a càrrec de la artesana Anna Sinia.

Autor/a text: Núria Gallart Andreu (Presidenta de l'Associació)

Fitxa enviada per: Núria Gallart Andreu
Més gegants de Vimbodí i Poblet

Darreres fitxes consultades