Gegants de Vidrà

Vidrà
Gegants de Vidrà

Autor/a foto: Ajuntament de Vidrà

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Hilari i Llúcia

Mesures 3'80 m gegant, 3'62 m geganta

Any 1987

Constructor Taller Gabins

Entitat Colla Gegantera de Vidrà

Més informació

L’any 1987, a Vidrà hi vivien uns joves escultors , la Judit i en Gabí Boixader del Taller Gabins i   es va proposar de  construir un gegants, amb la finalitat d'impulsar il·lusió i més alegria a les nostres festes d’aquell any. A més d’ells,  es va comptar amb la participació i col·laboració de diferents persones com ara el fuster del poble, disseny , brodats i modistes; veïnes de Vidrà . 

El gegant es diu Hilari com el Patró de la Parròquia de Vidrà i va vestit de fadrí .

I la geganta es diu Llúcia com la patrona de Ciuret,  va vestida de fadrina .

Ambdós vestits de gran festa amb formes i colors, semblants als que portaven els pagesos de Vidrà.

En el seu bateig van ser apadrinats pels Gegants de Ribes de Freser i pels Gegants de Torelló. Els va batejar el que llavors era Mn. a Vidrà  Josep M. Panicot i Fornells.

A part de les sortides que han fet en aquests anys que han estat a molts pobles de Catalunya, cal destacar la portada dels gegants al cim de Puigsacalm l'any 2000.

I també com a fita important la sortida feta el dia 23 d’abril del 2005  que van portar-los a les Illes Medes. Arribant a l’Estartit es van trobar amb Xisco i la Remei, gegants mariners de la Vila que acompanyats dels seus geganters i grallers varen acompanyar-los a compartir l’aventura de la travessa fins a les Illes Medes.

L'any 2007 en motiu del  20è aniversari , L'Hilari i la Llúcia van estrenar nou vestuari  i van presentar  al poble de Vidrà  el grup de gallers que els acompanyaria uns quants anys a les seves sortides. 

Actualment només surten per la Festa Major del poble, que és el 4rt diumenge de setembre.

Autor/a text: M Assumpta Planas

Fitxa enviada per: M Assumpta Planas Coll

Darreres fitxes consultades