Gegants de Vacarisses

Vacarisses
Gegants de Vacarisses

Autor/a foto: Gegants de Vacarisses

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Manel i Maria Francesca

Mesures gegant 3,50m i geganta 3,45m

Any 1985

Constructor Manel Casserras

Entitat Colla de Gegants i Vaca de Vacarisses

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Aquests dos personatges que avui tenim l’honor de presentar-vos han sigut reals.

Manel d’Amat i Junyent nasqué al Castell de Vacarisses el 15 de març del 1704, era el quart fill dels Marquesos de Castellbell i  visqué a Vacarisses fins als sis anys. Dedicat a la vida política i militar, participà a les campanyes d’Àfrica (1724-1727) i a Itàlia, a la Batalla de Bitonto.

Després d’una breu estada a Barcelona visqué uns quants anys a  Mallorca, on rebé el nomenament de governador (1755) i president de l’audiència de Xile, primer pas en la seva carrera  administrativa a les colònies d’Amèrica.  

El 1761 fou nomenat tinent general de l’exèrcit i finalment elevat a virrei del Perú (1761 - 1776). Ja des de Lima estant s’havia fet construir a Barcelona dues cases, una a la Rambla, l’anomenat Palau de la Virreina i una altra a Gràcia, una torre d’estiueig.

Als 79 anys es casà amb Maria Francesca de Fivaller i Bru, coneguda popularment amb el qualificatiu de la Virreina. El virrei va morir a Barcelona el 14 de febrer de 1782.

Autor/a text: Gegants de Vacarisses

Fitxa enviada per: Roger Vergés
Fitxa actualitzada per: Gegants de Vacarisses
Darrera actualització: 24/04/2022

Darreres fitxes consultades