Gegants de Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí
Gegants de Torroella de Montgrí

Autor/a foto: Edgar Garcia

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Gegant i Geganta

Mesures gegant: 3,60m / 65kg geganta: 3,60m / 60kg

Any 1948

Constructor Taller d'En Bretxa d'Olot

Entitat Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Els gegants de Torroella de Montgrí actuals ja es troben documentats l’any 1880, quan es van estrenar. Tot i així, hi ha dades que apunten la presència de gegants a la població ja al 1608, quan surten acompanyats d’un drac per rebre al bisbe Zuazo que visitava Torroella.

Els gegants actuals són de fusta i el seu treball escultòric és important. Ell representa a un noble fort i ferotge i ella a una pagesa vestida a la moda. El gegant du casc al cap, una porra a la mà dreta, una espasa al cinturó i l’escut de la vila penjat del pit, mentre que la geganta porta un camafeu al coll, un vano a la mà dreta i una diadema de la que penja un vel blanc.

Avui en dia, els gegants de Torroella que surten a carrer no són els del 1880 fets per un artista del poble conegut com “el Rellotger”, sinó que ho fan les seves còpies construïdes el 1948 al Taller d’En Bretxa d’Olot. Els originals, sense vestir però, descansen a Can Quintana, on es poden visitar.

Autor/a text: Edgar Garcia

Fitxa enviada per: Edgar Garcia
Més gegants de Torroella de Montgrí

Darreres fitxes consultades