Gegants de Santa Eugènia de Berga

Santa Eugènia de Berga
Gegants de Santa Eugènia de Berga

Autor/a foto: Daniel Porta

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Berga i Eugènia

Mesures 3,70m (gegant), 3,60m (geganta)

Any 1996

Constructor Aragonesa de Fiestas

Entitat Ajuntament de Santa Eugènia de Berga

Més informació

Gegants creats pel dia de la Festa Major de l’any 1996. L’Eugènia, la geganta, va ser pagada per “L’ Associació de Pensionistes / Casal d’Avis” que n’escollí el nom. En Berga, el gegant, fou comprat al mateix temps i al mateix lloc per l’ajuntament per a completar la parella, el nom d’ En Berga fou triat en un referèndum entre la població, organitzat per la colla gegantera acabada d’estrenar. El nom de Berga, que complementa el nom del municipi, prové d’una vila rural documentada des del 910 (S.X) i que es recorda encara per la partida de terra anomenada els Plans d’en Berga.

Desde de l’any 1999 tenen un Ball propi amb música composta per Sebastià Bardolet i coreografia d’ Antoni Rodríguez. Fou ballat per primera vegada a la mostra de Balls de la Ciutat Gegantera de Vic i estrenat oficialment el 3 de setembre a l’inici de la Festa Major. 

Autor/a text: Jaume Pérez Camps

Fitxa enviada per: Xavier Navarro
Fitxa actualitzada per: Daniel Porta
Darrera actualització: 01/04/2021

Darreres fitxes consultades