Gegants de Sant Lluís Menorca

Sant Lluís
Gegants de Sant Lluís Menorca

Autor/a foto: Víctor Pons

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Lluís i Maria

Mesures 3,65 m 38 kg

Any 1989

Constructor Aragonesa de Fiestas

Entitat Ajuntament de Sant LLuís

Més informació

Els gegants de Sant LLuís son Construïts a Aragonesa de Fiestas (Saragossa) l'any 1989. La confecció dels vestits es va realitzar al poble per Antonia Gomila representant dos senyors de lloc vestits de diumenge del segle XVIII. La geganta llueix una trena de cabell natural regalada per Joana Prieto. Els gegants mesuren 3,65 m d’altura i pesen 38 kg. Van ser batejats al 1994 per els fillets i filletes de l’escola de Sant Lluís. Els dos gegants són uns dels principals protagonistes de les festes patronals i d’altres esdeveniments importants del poble.

Sant Lluís te 4 gegants, els dos presentants anteriorment, na Tecla i en Joan Flametes. El poble també dispossa d’una comparsa de tretze capgrossos amb peces de més de cinquanta anys d’antiguitat. Totes les figures de gegants i capgrossos, gaudeixen d’un protocol que vetlla per la seva correcte gestió com ha representants institucionals del poble de Sant Lluís.

Autor/a text: Víctor Pons

Fitxa enviada per: Carles Leal
Fitxa actualitzada per: Víctor Pons Arnau
Darrera actualització: 21/02/2021

Darreres fitxes consultades