Gegants de Rubí

Rubí
Gegants de Rubí

Autor/a foto: Daniel Porta

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Roc i Paula

Mesures gegant: 3,75m , geganta: 3,40m

Any 1971

Constructor Taller El Ingenio

Entitat Colla de Geganters de Rubí

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Són els antics gegants rubinencs estrenats l'any 1971, que eren coneguts aleshores com els Reis Catòlics. Posteriorment el 1984, foren transformats en uns catalans benestants, vestits de ball de gala, de finals del s. XIX, rebent els noms actuals de Roc i Paula. s'estrenaren el 29 de juny de 1971; i no foren batejats fins al 27 de juny de 1984. Apadrinats pels gegants de Sabadell. Construïts per Domènec Umbert, de 'El Ingenio' (Barcelona), l'any 1971 emprant la tècnica del cartró-pedra. Es reformaren a càrrec de Ma. àngels Mercader, del taller ARTEC - Arenys de Munt (1984) i Jordi Grau. del Taller 'El Drac Petit - Terrassa (1989-1998).

El disseny dels vestits fou a càrrec de Maria Carbonell (figurinista de l'Esbart Dansaire de Rubí) i els confeccionaren dones del grup de puntaires de Rubí. Com a balls propis tenen 'El ball dels Gegants de Rubí' i el 'Ball de l'Església', autor dels balls Pere Burés i Camerino de Rubí. Coreografies: Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya (Ball dels gegants de Rubí) i Colla Gegantera de Rubí (Ball d'Església).

Autor/a text: Joan Miquel Merino

Fitxa enviada per: Joan Miquel Merino

Darreres fitxes consultades