Gegants de Roquetes

Roquetes
Gegants de Roquetes

Autor/a foto: Pau Blanch Fàbregas

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Gregori i Isabel

Mesures gegant: 3,80m, geganta: 3,76m

Any 1947

Constructor “El Ingenio”

Entitat Ajuntament de Roquetes

Més informació

Segons consta en un llibre de despeses de l’Ajuntament de Roquetes l’any 1947 el consistori decideix adquirir una parella de gegants reis a la coneguda casa “El Ingenio” de Barcelona.

Des de llavors cada any participaven juntament amb els capgrossos de la cavalcada de les Festes Majors en honor a Sant Gregori patró de la Ciutat.

L’any 1969 realitzen la seva última sortida durant les Festes Majors i per motius que es desconeixen queden arraconats a les golfes de l’antic ajuntament. No és fins l’any 1981 que dos Roqueteros promouen la recuperació i reaparició de la parella de gegants durant la Festes Majors d’aquell mateix any.

Des de la seva creació la parella mai havia comptat amb uns noms propis fins l’any 2008 que els gegants són batejats amb el nom de Gregori en honor al patró de la Ciutat i Isabel en homenatge a la reina Isabel II que l’any 1850 atorga la independència a Roquetes. Els seus padrins foren els gegants del Pi de Barcelona (Mustafà i Elisenda) i els gegants Cristians de Tortosa (Rufo i Rubí).

Actualment Gregori i Isabel només surten a la presentació de pubilles, ofrena i processó durant les Festes Majors de Roquetes que tenen lloc el primer cap de setmana de juliol.

Autor/a text: Pau Blanch Fàbregas

Fitxa enviada per: Dora Ariño
Fitxa actualitzada per: Pau Blanch Fàbregas
Darrera actualització: 22/12/2020

Darreres fitxes consultades