Gegants de l'Art Cristià d'Olot

Olot
Gegants de l'Art Cristià d'Olot

Autor/a foto: Adán Perea

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Gegant i Gegantessa

Mesures Gegant 2,13, Gegantessa 2,06

Any 1902

Constructor Toribi Sala

Entitat L'Art Cristià

Més informació

L’any 1902, l’Associació de Sant Lluc del taller de sants El Arte Cristiano d’Olot va estrenar aquesta petita parella de gegants per celebrar la festa dels treballadors del taller.

Els Gegants, construïts per Toribi Sala, un treballador del taller, eren una imitació dels Gegants d’Olot (construïts anys enrere al mateix taller) i també anaven acompanyats per un Cap de Lligamosques, fet per Joaquim Claret. Per acabar de fer la rèplica més completa, feien servir la música dels Gegants d’Olot per ballar.

Sortien el segon cap de setmana de juliol a la festa del taller, però el 1907 l’Associació de Sant Lluc es va dissoldre i es va deixar de fer la festa. Després de la guerra civil es va recuperar i tornaren a ballar fins a finals dels anys 50. Des d’aleshores han sortit només en ocasions puntuals. Actualment estan exposats al Museu dels Sants, juntament amb peces històriques de la faràndula olotina.

L’any 2005 es restauren i se’ls confecciona un nou vestuari. A la presentació van assistir de forma extraordinària els Gegants d’Olot, els quals van fer acte de presència, sense ballar.

L’any 1902 van participar en el Concurs de Gegants, Nans i Monstres Típichs de Barcelona, on van guanyar la medalla de plata als gegants més artístics, només per darrere dels Gegants d'Olot.

Autor/a text: Adán Perea

Fitxa enviada per: Adán Perea i Cívico

Darreres fitxes consultades