Gegants de l'Aleixar

L'Aleixar
Gegants de l'Aleixar

Autor/a foto: Daniel Porta

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Martí i Regina

Mesures gegant: 2,80m , geganta: 2,75m

Any 1995

Constructor Josep Llusá

Entitat Colla Gegantera de l'Aleixar

Més informació

Els gegants representen una parella de pagesos del segle XIX naturals de l'Aleixar. La construcció dels gegants la va realitzar l'escultor Josep Llusá, veí de l'Aleixar, qui va assegurar que a l'hora de construir la parella es va inspirar en dues persones reals que va arribar a conèixer.

A través d'una comissió de veïns del poble que els hi rondava pel cap feia anys la creació de la primera parella de gegants de la vila. Aquesta junta o comissió es va crear per crear les infraestructures i cercar col·laboració entre veïns i empreses per les despeses econòmiques de la construcció dels gegants.

Finalment els gegants van veure la llum i foren estrenats el 1995 per la Festa de Sant Martí, a la vegada es creà la Colla Gegantera i el grup de grallers. Batejats el 31 de desembre del mateix any, van ser apadrinats pels gegants de Riudoms i Reus, a més de la presència dels gegants de les Borges del Camp.

Autor/a text: Daniel Porta

Fitxa enviada per: Daniel Porta

Darreres fitxes consultades