Gegants de Cunit

Cunit
Gegants de Cunit

Autor/a foto: Bruno López

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Foc i Aigua

Mesures -

Any 2009

Constructor Dolors Sans

Entitat -

Més informació

L'Aigua és una gegantona en femení per simbolitzar l’aigua com a element de fecunditat i naixement , origen de vida com és l’aigua i també el sexe femení.  Al cap porta elements que són glaç cristal•litzat, o sigui les estrelles que forma el gel, una de les formes que adopta l’aigua.  El cos porta una vestimenta amb elements i formes diferents que adopta l’aigua, formes aquoses de rius, de mar, d’onades . A la mà dreta hi té un gripau, un animal d’aigua dolça molt freqüent a la nostra comarca i un símbol de la vida animal que s’origina, i es transforma, al voltant de l’aigua. A la mà esquerra hi port una versió del trident de Neptú o Posidó, el déu del mar romà i grec, una referència a l’aigua dels oceans. Del vestuari en pengen unes botelles que van plenes d’aigua amb elements al seu interior.

El gegant Foc porta al voltant del cap porta un cercle de foc, en referència al sol, la font de la calor i la vida humana i a més és una bola de foc des del punt de vista físic. La cara del gegantó és de diable i de follet. Diable com a símbol de l’Infern i del foc que crema i al mateix temps dels propis diables de la cultura popular que són un ball de foc.

A la mà dreta porta un martell de ferrer, símbol del déu romà del foc Vulcà i del déu del foc grec Hefest.

A la mà esquerra porta una flama que neix de la pròpia mà, com a símbol de la capacitat dels sers humans de fer «néixer» foc i de controlar el foc amb les nostres mans.

Autor/a text: Dolors Sans

Fitxa enviada per: Buno López

Darreres fitxes consultades