Gegants de Bonavista

Tarragona
Gegants de Bonavista

Autor/a foto: Jordi

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Curro i Montse

Mesures gegant: 4m, geganta: 3,80m

Any 2021

Constructor Montserrat Canudas Rovira

Entitat Associació de veïns de Bonavista

Més informació

El projecte dels Gegants de Bonavista es va iniciar el 1997 per l'Associació de veïns del barri tarragoní, però es va veure interromput a causa de la mort de l'escultora que els va començar a modelar, Montserrat Canudas Rovira, autora d'altres figures festives com el Bou de Tarragona.

L'Associació de veïns, amb la Loli Gutiérrez al capdavant, ha treballat amb força per fer realitat la nova parella de gegants tarragonina vint-i-cinc anys després, estrenant els gegants l'agost de 2021. Per aquesta aventura han pogut comptar amb l'ajuda de diferents persones; la fibra de vidre dels gegants l'ha treballat la família Bouza, els cavallets de fusta en Ton Solé, el vestuari la Raquel Yerga, Roser Velarde i Matilde Hidalgo, la perruqueria ha estat un treball de Noemí López i Carmen Rosillo i per últim la Joieria Espinosa ha fet arracades, anells, collars i els escuts de l'Associació de veïns.

La parella de gegants representen dos veïns que van viure al barri durant els anys seixanta, un andalús i una catalana, personatges reals de la història del barri. Ell era en Francisco Jiménez, conegut com a "Curro", vingut des d'un poble de Jaén per treballar al sector metal·lúrgic a Tarragona. Ella, la Montse, una catalana filla d'un treballador del pòsit de pescadors del Serrallo i d'una peixatera.

Autor/a text: Daniel Porta

Fitxa enviada per: Daniel Porta

Darreres fitxes consultades