Gegants d'Alforja

Alforja
Gegants d'Alforja

Autor/a foto: Kevin Noguera

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Almira Almenoniz i Saurina

Mesures Almira: 4m , Saurina: 3,80m

Any 1994

Constructor Josep Agustí

Entitat Colla Gegantera i Grallera d'Alforja

Més informació

Van ser fets al 1994. Estan fets de fibra de vidre i amb els cavallets de fusta. El 24 de juliol d'aquell mateix any, van ser batejats. Apadrinats per en Marc (Maspujols) i la Vitxeta (Reus).

Almira, el nom del gegant, ve de la llegenda de la reina mora de Siurana Abdelàzia, que juntament amb el seu cavall es tirà cingle avall, per no caure presonera en mans dels cristians. Abdelàzia va ser la muller de l'últim valí de Siurana, Almira Almemoniz, i en honor seu, el gegant porta el seu nom.

Saurina, el nom de la geganta, evoca a l'època de la fundació cristiana d'Alforja. On antigament hi havia Alforja s'hi havia instal·lat romans i àrbs. Però després del reducte sarraí a Catalunya, un dels cavallers que s'havia destacat en la conquesta, Ramon de Ganagot, fundà Alforja. La muller del fundador es deia Saurina, nom triat per a la geganta.

Aquesta parella vol recordar les arrels d'Alforja.

Apadrinaren el Nen de Prades (1995).

Autor/a text: gegantsalforja.com

Fitxa enviada per: Kevin Noguera

Darreres fitxes consultades