Gegants d'Alcoi

Alcoi
Gegants d'Alcoi

Autor/a foto: Grup de Danses Sant Jordi d'Alcoi

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Roger de Llúria i Na Saurina d'Entença

Mesures Gegant: 3.25, Geganta: 3.15

Any 1930-1940

Constructor -

Entitat Grup de Danses Sant Jordi d'Alcoi

Més informació

-Recuperació dels Nanos i Gegants d'Alcoi-
Al nostre grup, sempre haviem tingut una gran il.lusió per recuperar el ball. Així, que vam poder localitzar Benedicto Ripoll Peidro, que va esser l'únic dolçainer que tingué Alcoi durant 40 anys. Ell ens va ensenyar, no només a tocar El ball de nanos d'Alcoi, sinó també ens va ensenyar a ballar-lo.

Els balls consta de dues parts. La primera, que és la més antiga: i, la segona, que sembla ser un afegit ja que musicalment són totalment diferents.
A continuació haviem de buscar els nanos. La recerca va ser autèntica labor de detectius.

Pertanyien a una persona particular que, despres d'algunes converses, finalment ens els va vendre (Juny del 1990), aquest mes es quan per primera vegada, van tornar a eixir al carrer els nanos i gegants a la Processó del Corpus. Al any següent Alejandro Soler els va restaurar, donant-los al gegants l'aire medieval que tenen actualment.

Com anècdota, cuan estaven restaurant els gegants, un home que els va veure en mirar el gegant va dir: ¡Este és Tonico!, en digué que era el contructor dels nanos d'Alcoi. Era un home que viva en Alcassares i el seu fill encara vivia. Antonia Jordá, el cual ens va dir que creia recordar al negre.Efectivament, el gegant era igual que son pare i, també li semblava molt a ell. Antonio tingué molta alegria de recordar la seua infantesa.

Autor/a text: Grup de Danses Sant Jordi d'Alcoi

Fitxa enviada per: Grup de Danses Sant Jordi d'Alcoi

Darreres fitxes consultades