Gegantons d'Elna

Elne
Gegantons d'Elna

Autor/a foto: Timoté Solé Canal

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Godlana, Aníbal i Surus

Mesures Godlana:2,15m, Aníbal:1,80m, Surus:1,60m

Any Godlana:2011, Aníbal:2019, Surus:2022

Constructor Taller Ventura&Hosta amb les classes bilingues de l'escola primaria Josep Néo d'Elna

Entitat Colla gegantera d'Elna

Més informació

Filla de Miró comte del Rosselló i de Quíxol, Godlana es casarà amb Benció d’Empúries que morirà l’any 916 (Empúries és actualment la comarca de l’Empordà, al nord de Catalunya). No tindran descendència.

Aníbal Barca, va néixer el 247 abans de crist. A Cartago i va morir entre el 183 abans de crist. i 181 abans de crist. A Bitinia (Turquia), és un general i polític cartaginès, generalment considerat com un dels més grans tàctics militars de la història. Durant la Segona Guerra Púnica, després d’haver evitat atacar les ciutats gregues de Catalunya, Aníbal va entrar a la Gàl·lia. Al cap d’uns 38.000 soldats, 8.000 genets i 37 elefants de guerra, es pensa que, després d’haver superat els Pirineus al coll del Portús i establir el seu campament prop de la ciutat d’Illibéris (actual Elna), es va dirigir amb seguretat al Roine. Va arribar el setembre del 218 abans de crist abans que els romans poguessin impedir el seu pas.

Surus representa l'elefant preferit de l'Aníbal Barca.

 

Autor/a text: Joan Llorenç Solé

Fitxa enviada per: Timoté

Darreres fitxes consultades