Gegantons de Gavà

Gavà
Gegantons de Gavà

Autor/a foto: Bruno López

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Kalamot i Bruguers

Mesures -

Any 2010/2011

Constructor Dolors Sans

Entitat Colla gegantera de Gavà

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El gegantó representa la ciutat de Gavà i la seva gent. És un avi per què Gavà és una ciutat mil·lenària. Del cos del gegantó pengen quatre personatges menuts que representen la història de Gavà. A la mà i duu un noi romà, en referència a Galvius el nom romà de Gavà. A l'esquena porta diferents personatges, un personatge del neolític, en honor a les mines de la vila, un home medieval en honor al castell de l'Eramprunyà i un treballador de la fàbrica Roca del segle XX, en referència del desenvolupament industrial de Gavà.

La Bruguers representa el conjunt territorial de Gavà. És una nena que representa la plana, amb un vestuari ple d'estampats de plantes i els seus cabells que recorden als espàrrecs blancs que es cultiven a la vila.

A la mà hi duu una cistella plena de productes del camp. A l'altra mà i duu una nina que representa el bosc i la muntanya i a l'esquena i porta una altra nina que representa el mar i la platja, tots elements representatius de Gavà.

Autor/a text: Bruno López

Fitxa enviada per: Bruno López

Darreres fitxes consultades