Gegantons de Cervera

Cervera
Gegantons de Cervera

Autor/a foto: Marc Castellà

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Magdalena de Monclar i Joan Balaguer

Mesures gegantona: 2.20m, gegantó: 2.20m

Any 2007

Constructor Agnès Pla

Entitat Grup de Geganters de Cervera

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Magdalena de Monclar fou l’esposa de Salvador Cuberes, de Montclar. Inculpada de bruixa fetillera, d'haver tingut tractes impúdics amb el dimoni, d'haver ocasionat danys als fruits i la mort de criatures i, encara, d'altres crims, l'any 1617 fou condemnada pel Consell Municipal de Cervera a ser torturada i, després penjada pel coll fins que morís.

Cap a l'any 1619, el cerverí Josep Balaguer, mestre de llegir i escriure, qui va estar aconsellat pel seu pare l'argenter Joan Balaguer, amb l'ànim d'enriquir-se amb la recompensa que podrien donar per tal de poder recuperar la relíquia. En Josep vivia al carrer Major, es va amagar a l'església quan la van tancar, com era de costum. Un cop sol, va forçar el sagrari i es va emportar la relíquia, amagant-la al celler de casa seva juntament amb la llàntia de la mateixa capella de Sant Nicolau. Joan Balaguer va ser condemnat pel mateix Consell de Cervera el dia 21 de gener de l'any 1620 a ser arrossegat, degollat pel coll, ser trossejat i posats els trossos als camins del terme de Cervera i el seu cap en una gàbia de ferro penjada prop i davant de l'església major, on encara es conserva.

Autor/a text: Grup de Geganters de Cervera

Fitxa enviada per: Laura Sala

Darreres fitxes consultades