Gegantons de Blancafort

Blancafort
Gegantons de Blancafort

Autor/a foto: Aleix Vall

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Miquel i Magdalena

Mesures gegantó: 2.15m, gegantona: 2.10m

Any 2000

Constructor Veïns del poble - Taller AVALL

Entitat Ajuntament de Blancafort

Més informació

En Miquel i na Magdalena, foren presentats el 27 d'agost del 2000 en motiu de la Festa Major. Els caps, foren obrats per un veí de Vilaverd que els va regalar a un grup de joves blancafortins. Aquests, amb la col·laboració de diversos veïns, els hi feren les estructures de fusta i els hi confeccionaren els vestits. En els primers anys eren duts per l'antiga colla de diables "Els Cabrits". Malauradament, amb el pas del temps anaren quedant arraconats fins a quedar totalment inactius darrere unes cortines del Local Social. L'any 2018, es parà atenció a l'estat de les figures i s'encarregà a Aleix Vall i Sara Guerrero del Taller AVALL de Reus, la restauració i renovació del vestuari dels gegantons. L'1 de juny del 2019, i dins els actes de la XIV Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà, varen tornar de nou a la vida.

Aquesta parella de gegantons, representen a dos joves pagesos abillats amb vestimentes pròpies de la Conca de Barberà. En Miquel du una bóta de vi i na Magdalena du un gatim de raïm, fent referència així al món vinícola.

Autor/a text: David Cendra

Fitxa enviada per: David Cendra Camacho

Darreres fitxes consultades